Surpriză pentru iubitorii de lectură. Un bibliobus asigurat cu tot ce ţine de o bibliotecă: colecţie de carte tradiţională, computere, volume pe suport digital, va ajunge în mai multe localităţi din ţară.

Prima deplasare a fost la tabăra de odihnă „Zâmbetul” din Vadul lui Vodă. Ideea a fost lansată de Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” şi a fost realizată cu suportul Ambasadei Japoniei în cadrul Campaniei „Bibliomobilizarea Pro lectura”.

„Drumul lung de doi ani de muncă la acest proiect a ajuns la final. Prima bibliotecă mobilă pentru copii porneşte la drum. Scopul este de a ajunge în cele mai îndepărtate sate, unde poate nu există biblioteci. Vor fi prezenţi şi scriitorii. Este o bibliotecă modernă, cu tot ce trebuie să aibă o asemenea instituţie”, afirmă Claudia Balaban, directoarea Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă”.

Bibliobusul a fost creat cu scopul de a oferi accesul la lectură, cunoaştere, informaţie şi cultură, la servicii moderne de bibliotecă copiilor şi adolescenţilor din diverse localităţi ale Republicii Moldova. Beneficiarii principali vor fi copiii ai căror părinţi au plecat peste hotare la muncă, copiii din orfelinate, internate şi centre de plasament, copiii aflaţi în dificultatea de a se deplasa la bibliotecă.

Copiii vor putea beneficia de accesul la colecţiile de carte în regim sală de lectură şi prin intermediul împrumutului interbibliotecar, la resurse informaţionale din Internet şi pe suporturi electronice, scrie trm.md.

Proiectul a demarat la 13 martie 2013, iar valoarea grantului este de 94.435 de dolari.

A fost lansata prima biblioteca pe roti din R.Moldova- Bibliobusul! (foto) 02

A fost lansata prima biblioteca pe roti din R.Moldova- Bibliobusul! (foto) 03

Sursa : actualitati.md