Orice femeie ar trebui să înțeleagă că organelor genitale feminine nu sunt un domeniu în care fiecare pate să se joace de-a medicul.

7 motive să mergi la ginecolog

  1. În mod normal, orice sarcină ar trebui să fie planificată iar vizita la ginecolog, în acest caz, este o procedură obligatorie pentru a preveni și pentru a evita diverse efecte. Sarcina este o altă  ocazie de a vizita ginecologul chiar dacă credeți totul decurge cum trebuie şi vă simţiţi bine.
  2. Un alt motiv să consultaţi un medic ginecolog în cazul în care ciclul dvs. durează mai mult de 9-10 zile, şi este însoțit de durere severă. Nu trebuie să luaţi măsuri de una singură și luaţi tratament „după auz” şi urmând sfaturile farmacistilor. Trebuie să știe motivul. Și de aceea ru nu ar trebui să întârziaţi cu vizita la medicul specialist.
  3. Un  ciclu menstrual normal dureaza 21-35 zile, inclusiv cele 3-7 zile de menstruatie. Tulburări menstruale poate indica, de asemenea, o serie de probleme. De multe ori, o astfel de încălcare poate fi însoțită de dureri de cap, greață, stare de slăbiciune. Pentru a preveni astfel de probleme, aveți nevoie să vizitaţi un specialist .
  4. Mâncărime, senzaţie de arsuri în zona genitală. Dacă aceste simptome sunt prezente, pot exista mai multe motive: chlamydia etc.  Adevărata cauză poate fi identificată doar de un ginecolog.
  5. Cât de mult știm despre contracepție, cât de multe aflăm din publicitate, dar numai un medic ginecolog ne poate prescrie  contraceptivele potrivite.
  6. Dacă nu aveţi menstruaţie, ci pur şi simplu nişte sângerări în locul ei, va trebui să consultaţi un medic ginecolog. Aceste simptome – nu sunt un lucru normal.
  7. De asemenea, în cazul în care există sângerare și dureri în timpul actului sexual merfgeţi de urgenţă la ginecolog. Acestea pot fi nu numai un discomfort, dar şi simptome pentru o boală.