6 ani si 8 luni! Aceasta este pedeapsa maxima pe care ar putea sa o ispaseasca cei 3 suspecti in cazul omorului minorei de la Straseni. Cand urmeaza sa fie pronuntata sentinta6 ani si 8 luni. Atat ar putea sta dupa gratii cei trei minori suspectati de omorul fetei de la Straseni. Potrivit procurorilor, pentru ca cei trei si-au recunoscut vina, pedeapsa le va fi redusa.

Potrivit procurorilor, pedeapsa maxima pe care ar putea sa o ispaseasca cei trei minori suspectati de omorul fetei de 14 ani din Straseni este de 6 ani si 8 luni. Pedeapsa va fi redusa pana la 6 ani si 8 luni pentru ca cei trei si-au recunoscut vina in totalitate, dar si pentru ca cei trei sunt inca minori.

Astfel, autoritatile sustin ca in acest dosar procedura a fost simplificata, iar la urmatoarea sedinta care este programata pentru data de 26 aprilie, urmeaza sa fie pronuntata sentinta.

In perioada 14 februarie – 14 martie principalul suspect, tanarul de 17, care imediat dupa tragedie a fugit in Romania, iar ulterior a fost extradat autoritatilor de la Chisinau, a fost internat la psihiatrie, unde a fost supus expertizei psihiatrice.

Dupa finalizarea examenului medical acesta a fost externat si transferat la penitenciarul 13. Rezultatele au aratat ca suspectul nu ar avea nicio problema psihica.

Ceilalti doi suspecti de 14 si 15 ani se afla in arest in izolator, iar al patrulea, de 13 ani nu poate fi cercetat penal.

Adolescenta de 14 ani a disparut pe 25 noiembrie, iar in aceeasi zi, ar fi fost ucisa de iubit si amicii lui. Procurorii spun ca expertiza medico-legala a aratat ca fata a fost lovita in cap, de nenumarate ori, cu un obiect greu, iar in urma ranilor a murit.

Sursa: protv.md