3 copii înecaţi

În ultimele trei zile în ţară au fost înregistrate trei cazuri de înec în rândul minorilor. Copiii, de 10 şi 13 ani, au mers la scăldat fără supraveghere şi şi-au pierdut viaţa, transmite comunicatul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

Primul caz s-a întâmplat în localitatea Copanca, raionul Căuşeni. Un băiat de 10 ani şi-a pierdut viaţa în circumstanţe necunoscute, corpul neînsufleţit al copilului fiind recuperat de către angajaţii Postului salvatori şi pompieri Copanca. Un alt băiat, de 13 ani, s-a înecat la scăldat în iazul din apropierea satului Ursoaia, Căuşeni.

Cel de-al treilea caz de înec, victimă fiind la fel un băiat de 13 ani, a avut loc în Purcari, raionul Ştefan Vodă. Părinţii băiatului nu erau acasă, iar el a mers la iazul de lângă localitate fără voie, împreună cu prietenii. A înaintat la adâncime, iar după un timp nu a mai fost văzut în apă. Au fost alertate serviciile de urgenţă, dar nu s-a putut face nimic. Salvatorii din Căuşeni, ajutaţi de populaţie au scos la mal corpul fără viaţă al minorului.

În aceste condiţii, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale avertizează repetat părinţii şi cei care au în grijă minori să îi monitorizeze strict şi să nu-i lase să plece la bazinele acvatice, neînsoţiţi de maturi. Este recomandat să fie evitat scăldatul în lacurile care nu sunt amenajate corespunzător şi pot fi periculoase. Este interzis înotul după consumul băuturilor alcoolice şi celor care au probleme de sănătate.

 

Sursa : ipn.md