23 de ani de pușcărie pentru Veaceslav Platon! Informația a fost confirmată de avocatul acestuiaProcurorii cer 23 de ani de pușcărie pentru infracțiunile comise de omul de afaceri Veaceslav Platon. Acesta este învinuit de escrocherii în proporții deosebit de mari.

Informația a fost confirmată de avocatul lui Platon, Eduard Rudenco, scrie protv.md. Anterior, mandatul de arest preventiv a fost prelungit de mai multe ori.

În timpul şedinţei avocaţii au solicitat reluarea anchetei, însă magistraţii au respins această cerere. Şi de această dată, Platon nu a fost adus la şedinţa de judecată. Platon nu a fost escoratat la ultimele şedinţe din motiv că judecătorii au decis eliminarea lui de la proces.

Amintim că la 25 iulie 2016 autoritățile de la Chișinău au emis mandat de arest pe numele lui Veaceslav Platon. Acesta a fost arestat de serviciile secrete ucrainene a doua zi, iar ulterior a fost extrădat în Republica Moldova.

Platon este deținut într-o celulă din Penitenciarul nr. 13 din Chișinău, acolo unde este închis și ex-premierul Vlad Filat.

Veaceslav Platon este cercetat în dosarul fraudelor de la Banca de Economii şi este acuzat de escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari. Potrivit acuzatorilor de stat, el ar fi dobândit ilicit aproximativ un miliard de lei.

Platon a respins învinuirile, iar la şedinţele de judecată anterioare a declarat arestul său este o comandă politică în spatele căreia s-ar afla liderul PD, Vlad Plahotniuc. Democratul nu a comentat acuzaţiile.

Sursa: zugo.md