20 de moldoveni au fost reţinuţi în Franţa

Cel puţin 20 de moldoveni cu cetăţenie dublă, română şi moldovenească, au fost reţinuţi de jandarmeria franceză duminică, la Paris.

Aceştia sunt bănuiţi că furau şi comercializau motoare de la ambarcaţiuni de pe şantiere navale şi din porturi. Informaţia a fost prezentată de Jandarmeria din Rennes,într-un comunicat de presă, citat de mediafax.ro.

Reţinerile acestor persoane, suspectate că sunt autori sau complici în această reţea, au fost efectuate duminică la Paris şi în regiunea pariziană. Este vorba despre o “filieră structurată, perfect organizată, care asigură plecarea motoarelor de ambarcaţiuni de pe teritoriul francez prin intermediul unor furgonete staţionate în sectoare din Vincennes şi Nation, în regiunea pariziană”.

Investigaţiile s-au orientat, începând de la sfârşitul lui 2012, către “indivizi moldoveni (cu dublă cetăţenie româno-moldoveană) implantaţi în regiunea pariziană”. Aceste noi reţineri au fost operate după o serie de arestări în acelaşi dosar, în 2013, precizează sursa citată.Zeci de motoare au fost furate în ultimii ani de pe ambarcaţiuni din porturi bretone sau de pe şantiere navale.

Sursa : Publika.md