20 de cetăţeni ai Republicii Moldova au fost deportaţi din UE şi RusiaÎn perioada 28 martie – 3 aprilie, fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 297 mii 417 traversări, atestându-se o descreştere nesemnificativă de 0.18% în raport cu săptămâna precedentă. O dinamică pozitivă a înregistrat-o traficul unităţilor de transport, fiind consemnate 77 mii 940 traversări, cu 0.47% mai mult faţă de săptămâna trecută, anunţă Poliţia de Frontieră.

Potrivit sursei citate, 14 cetățeni ai Republicii Moldova au fost neautorizați în Federația Rusă, iar 13 au fost deportați. În Uniunea Europeană a fost limitată intrarea pentru 14 conaționali, alții șapte fiind deportați.

În perioada de referință, oamenii legii au înregistrat zece persoane documentate pentru tentativă de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat și 13 persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute în punctele de trecere a frontierei. De asemenea, au fost reținute 18 persoane aflate în conflict cu legea și cinci unități de transport date la consemn.

Totodată, angajaţii Poliției de Frontieră au depistat şi reţinut 96 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

În decursul săptămânii trecute, 48 de cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Moldova.

Sursa : trm.md