100000 de lei atat vor trebuie sa achite companiile pentru utilizarea denumirii Moldova

Folosirea denumirii oficiale sau istorice a statului, a abrevierilor sau derivatelor acesteia de către persoanele juridice va fi reglementată prin lege. Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, în ședința de astăzi, modificarea și completarea mai multor acte legislative.

Astfel, se va permite înregistrarea unei denumiri a persoanei juridice cu utilizarea denumirii oficiale sau istorice a statului dacă solicitantul obține permisiunea în acest sens, care se acordă și se retrage în condițiile stabilite de Guvern. Taxa de stat pentru eliberarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale ar putea fi de 100 000 de lei.

Sancțiunea pentru nerespectarea prevederilor legale privind utilizarea denumirii oficiale sau istorice a statului în denumirea persoanelor juridice va fi sancționată cu amendă de până la 20 000 de lei

Totodată, persoana juridică căreia i s-a retras permisiunea de utilizare în denumire a denumirii oficiale sau istorice a statului este obligată să modifice denumirea sa în termen 30 de zile de la data recepționării deciziei de retragere a permisiunii.

Proiectul urmează a fi examinat și dezbătut în plenul Parlamentului.

Sursa: tv8.md