10.000 de euro pentru cetățenie română „în regim de urgență”! Un bărbat din Ștefan Vodă, reținut de CNAUn bărbat din Ștefan Vodă a extorcat 10.000 de euro de la o persoană, susținând că poate influența acordarea cetățeniei române în regim de urgență. Infracțiunea a fost curmată, însă, de ofițerii DGT Sud a CNA și procurorii anticorupție, care l-au reținut în flagrant delict pe suspect.

Potrivit denunțătorului, bărbatul, împreună cu un intermediar, ar fi pretins că au influență asupra unor persoane publice din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie din România, în vederea înregistrării urgente a dosarului de redobândire. Pentru suma de 10.000 de euro, suspectul ar fi promis să acumuleze setul de acte necesare pentru dosar, chiar dacă solicitantul de cetățenie nu întrunea toate condițiile. Totodată, acesta asigura obținerea ulterioară în termeni restrânși a pașaportului român.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, reținerea în flagrant delict a avut loc într-un centru comercial din capitală. În rezultatul percheziției corporale, a fost depistată prima tranșă de 1.000 de euro, transmiși sub controlul CNA. Banii erau ascunși în copiile xeroxate ale unor certificate de naștere din buzunarul pantalonilor bărbatului. Acesta a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pe un termen de 72 de ore.

Actualmente, se întreprind acțiuni în vederea documentării activității infracționale a suspectului. O cauză penală a fost pornită pe acest caz. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4.000 unități convenționale – echivalentul sumei de 200.000 de lei.

Sursa: basarabia.md